icon-phone arrow icon-search mail pinterest google-plus facebook instagram twitter youtube linkedin

Al 100 jaar jong!

De Jong’s Houtwarenfabriek B.V. is gevestigd aan de rand van het Friese dorp Drogeham. De 100 jaar "jonge" onderneming, eens begonnen als kuiperij en pompmakerij, houdt zich nu voornamelijk bezig met de fabricage van schop- en spadestelen van hoge kwaliteit voor de professionele markt. 

Dit vrij unieke familiebedrijf wordt momenteel gerund door de vierde generatie, René de Jong. Samen met een aantal medewerkers leveren ze kwaliteitsproducten die, vooral door mensen die daar dagelijks mee moeten werken, zeer worden gewaardeerd. Niet alleen vanwege de kwaliteit van het gebruikte hout, maar ook door de uitstekende "handligging" van de "De Jong’s gereedschapsstelen". Bij de steel spelen ook ergonomische facetten de laatste tijd een zeer belangrijke rol (Arbo-wetgeving en terugdringing ziekteverzuim).

Een goede schopsteel dwingt je als het ware de juiste werkhouding aan te nemen, waardoor het risico van rugproblemen door overbelasting wordt verminderd of voorkomen. Verder mag niet onvermeld blijven dat wanneer schopsteel en metalen blad de juiste stand t.o.v. elkaar hebben, er voor de werkzaamheden aanzienlijk minder energie nodig is! Dit heeft onder meer te maken met stabiliteit en glijweerstand.

Hier geldt: "een goede investering betaalt zich uiteindelijk terug!"

Het taaie essenhout dat als grondstof (groeistof) voor de producten wordt gebruikt, komt voornamelijk uit Nederlandse en Franse bossen en bevat geen chemicaliën. De fabricage van onze stelen doen wij op een duurzame wijze door gebruik te maken van zonne energie en watergedragen lakken. 

Naast de productie van o.a. onderstaande producten beschikt De Jong's Houtwarenfabriek B.V. over een eigen massief houtbuigerij. Met behulp van stoomtechnieken buigen wij hier hout voor o.a. de meubelindustrie in de gewenste vorm.

 Producten die verder nog gemaakt worden zijn: 


- schoffelstelen
- tuinharkstelen
- bezemstelen
- sloothaakstelen (hekkelstelen)
- zeisbomen
- spadestelen
- stratenmakerstelen
- baanmakerstelen
- speciale stelen
- meubelonderdelen

Verder rondschaaf- en schuurwerk voor de meubel- en timmerindustrie.

 

Bekijk de videorapportage die Omrop Fryslân over ons maakte:

Volg ons