Over de Jong houtwaren Producten Nieuws Voorwaarden Sitemap Contact

De Jong's Houtwarenfabriek B.V.

Jan Gerkeswei 6
9289 XL Drogeham (Nederland)

Tel. 0512 33 12 05
Fax. 0512 33 24 05

      

Nieuws

Augustus 2011- Maart 2012: Buigwerkzaamheden opnamegebouw GGZ Nijmegen

In opdracht van Jongeneel Projecten worden er van Accoya hout lamellen gebogen en getordeerd tbv van gevelbekleding. Dit gebouw, welke ontworpen is door BogermanDill Architecten uit Amsterdam is de eerste van de vier klinieken van Pro Persona te Nijmegen

Maart 2010: Botsproef houten geleiderail succesvol!

De Jong's Houtwarenfabriek B.V. levert met de buigerij haar medewerking aan onderstaande:

Op 12 maart jl. heeft TÜV Rheinland TNO Automotive International in Lelystad op het RDW terrein in opdracht van Wijma Kampen B.V. een botsproef uitgevoerd volgens de geldende Europese richtlijn met een auto en een bus op een houten FSC Azobé geleiderail.

Wijma Kampen B.V. levert en produceert de houten geleiderail voor de gemeente Heerhugowaard. Enige jaren geleden was er al een hardhouten geleiderail ontwikkeld in samenwerking met o.a. Rijkswaterstaat, Centrum Hout en TU Delft als een duurzaam alternatief voor stalen geleiderails langs snelwegen.

De nu ontwikkelde en geteste slankere uitvoering is een goede ecologisch verantwoorde en een economisch haalbaar vervolg daarop.

Er zijn conform de richtlijnen twee testen uitgevoerd. De eerste botsproef was een personenauto die met een snelheid van 100 km/u de vangrail werd ingereden. De beperkte schade is zonder groot materieel binnen enkele uren hersteld.

’s Middags werd de botsproef nog eens uitgevoerd met een passagiersbus die met een vaart van 70 km/u de rail testte.

De resultaten van de testen waren uitstekend. De FSC gecertificeerde hardhouten geleiderail voldoet aan prestatieklasse H2, Impact Severity A (voor toepassing langs snelwegen). Kortom, een schitterend en milieuvriendelijk alternatief voor langs de Provinciale- en Rijkswegen .

Januari 2010: Overname buigerij

Per januari 2010 is Houtbedrijf Krommenie B.V. uit Wormerveer overgenomen door De Jong's Houtwarenfabriek B.V.

Houtbedrijf Krommenie B.V. heeft zich meer dan 75 jaar bezig gehouden met het buigen van massief hout, maar door gebrek aan opvolging is besloten om haar poorten te sluiten.

De Jong's Houtwarenfabriek B.V. zal per 1 februari het bedrijf voorzetten. De machines zullen worden verhuisd naar Drogeham.

Door de overname van het bedrijf denken wij een goede toevoeging te kunnen leveren op de bestaande werkzaamheden.

************************

April 2009: Stelen voorzien van fiberkern

Vanaf heden is het mogelijk een aantal stelen te laten voorzien van een fiberkern. Deze fiberkern zorgt ervoor dat de steel minder snel breekt

Kijk bij de producten welke stelen voorzien kunnen worden van een fiberkern.

Mei 2009: Nieuwe trailer met naam De Jong Houtwaren

In samenwerking met het transportbedrijf Land uit Harkema zijn er kleden ontworpen met daarop

de naam De Jong Houtwaren.

Juli 2009: De Jong Houtwaren op televisie Fryslân

Het televisieprogramma TV: Hea_Toan van Omrop Fryslân heeft opnames gemaakt over de "Stokjes fan Drogeham" In dit programma komen rariteiten en niet alledaagse bedrijven aan de orde. Op de hoofdsite kunt u het fragment bekijken. De gesproken tekst is in het Fries, maar beelden zeggen genoeg.

September 2009: Ergoschoffelsteel

Er is een nieuwe soort schoffelsteel ontwikkeld. De zgn.. .. ERGOschoffel. De diameter van deze stok loopt conisch van dik naar dun naar dik. Hierdoor veert de stok enigzins en neemt daardoor de klappen op als er in zware grond wordt geschoffeld en tegen een steen of plant wordt gestoten. Dit veren voorkomt extra belasting in de schouder en voorkomt gezondheidsklachten. Uit testen, onder mensen die dagelijks vele uren schoffelen, is een positieve reactie gekomen. 

Oktober 2009: EAN-coderingen producten

Producten kunnen, indien gewenst, worden voorzien van een EAN-code (barcode). Klanten ondervinden hierbij een voordeel bij magazijnontvangst, voorraadbeheersing en uiteindelijk bij de kassa.

gerealiseerd door: Dehaan|Media
Copyright 2007 De Jong's Houtwarenfabriek B.V. Over De Jong Houtwaren | Producten | Leveringsvoorwaarden | Sitemap | Contact | Login